Koken met superfoods

Superfoods in Dunja wereldkeuken

Superfoods zijn ingrediënten met goede voedingsstoffen en antioxidanten waardoor ze een positief effect hebben op je gezondheid.

De zoete aardappel wordt onder meer gebruikt in de Surinaamse keuken. In Polynesië heet hij kumara. In de Verenigde Staten staat hij traditioneel als yam op het menu voor Thanksgiving Day.

Kousenband is een lange peul, lijkend op een uitgerekte sperzieboon. Vitamine A, Vitamine C, Calcium, IJzer, Vitamine D, Vitamine B, Vitamine B12, Magnesium.

Gember: Van het verlichten van menstruatiepijn tot het idee dat het kan helpen bij de behandeling van kanker, diabetes of reuma: gember zou verschillende effecten op de gezondheid hebben. Dit zou onder andere komen door stoffen in gember met een anti-oxidatieve of ontstekingsremmende werking.

Madam jeanette is een aromatische peper, deze is niet weg te denken in het surinaamse keuken.

Antroewa is familie van de tomaat en aubergine. In de Surinaamse keuken wordt het ook wel witte aubergine genoemd. De smaak is licht-bitter. Het wordt zelden als ‘hoofdgroente’ gegeten, net als aubergine, maar doet het goed in groente- en stoofschotels. Het bevat natrium, calcium en vitamine C.

Sopropo komt uit de familie van de komkommers. Het is een tropische plant die vaak als thee geconsumeerd wordt. Studies tonen aan dat deze plant kanker en diabetes kan genezen. Tevens bevat het eigenschappen die andere ziektes kunnen helpen voorkomen en genezen.

Aubergines zijn niet alleen gezond. Ze passen in elk dieet, zijn makkelijk te bereiden en verrassend veelzijdig!

Uw bestelling

Geen producten in de winkelwagen.

Waar wil je bezorgen?

Ontdek of we in uw postcodegebied bezorgen.